8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Nederland naar Uruguay voor Davis Cup

13/03/20, 18:01

Het Nederlands Davis Cupteam moet in september de reis naar Uruguay maken voor de wedstrijd in de Wereldgroep I van het landentoernooi, dat tussen 18 en 20 september plaatsvindt.

Het duel met het Zuid-Amerikaanse land wordt de vijfde uitwedstrijd op rij voor het Nederlands team. De laatste thuiswedstrijd dateert van 2017. Oranje versloeg toen Tsjechië in Den Haag.

‘Het is een pittige loting, maar ik zie wel kansen om een goed resultaat te bereiken. Het duel zal waarschijnlijk op gravel worden gespeeld. Dat maakt het net na de US Open ook wel lastig’, luidde de eerste reactie van captain Haarhuis.

De bekendste speler van Uruguay is de 34-jarige Pablo Cuevas (ATP-60), die samen met zijn broer Martin (ATP-498) één van de hoogstgeplaatste spelers is.

Nederland is na het verlies in de Davis Cup Qualifiers tegen Kazachstan afgedaald naar de Wereldgroep I. De winnaar van het duel Uruguay-Nederland plaatst zich volgend jaar opnieuw voor de Qualifiers en maakt zodoende weer kans op de Davis Cup Finals.